Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie

Door aanscherping van de coronamaatregelen zijn er komende periode geen wedstrijden en is trainen in grote groepen helaas niet mogelijk. Vanuit ARGO Atletiek is een initiatief gestart om het tegen elkaar op te nemen om lekker te blijven hardlopen met de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie.

De competitie bestaat op drie afstanden:

  • Op 8 november een 5 kilometer

  • 22 november een 10 kilometer

  • 6 december een 15 kilometer

Je kan aan 1 run of meerdere runs meedoen. Wanneer je meedoet aan minimaal 2 runs, dan doe je automatisch mee in het klassement.

Wat houd de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie in
Namens ARGO atletiek organiseren we een competitie met drie verschillende afstanden waarbij iedereen kan meedoen. Op 8 november organiseren we de 5 kilometer, op 22 november de 10 kilometer en op 6 december de 15 kilometer.

Meedoen en de spelregels
Voorinschrijven is niet nodig. Je kunt eenvoudig na de tijd je activiteit uploaden via onze link op de website: https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=172&sid=8. Wij maken de balans op en delen de uitslagen. Op de website staat tevens meer informatie en de ‘spelregels’ om mee te doen

Het klassement:
1) Om in aanmerking te komen voor de Virtuele Achterhoekse Loopcompetitie klassement, dien je aan minimaal twee van drie wedstrijden deelnemen.
2) Het eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van punten. De nummer één van een wedstrijd krijgt één punt, de nummer twee krijgt twee punten enzovoort. Je twee laagst behaalde punten tellen mee in het eindklassement. Degene met de minste punten wint het klassement.
3) Er zijn verschillende klassementen, waaronder voor mannen, vrouwen, masters 35+, masters 50+ en clubs. De nummers één, twee en drie van ieder eindklassement worden beloond met een prijs. Wat de prijs precies inhoudt, wordt gedurende de competitie bekend gemaakt. Een volledig overzicht van de klassementen is te vinden op https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=klassementen_valc&sid=6
4) Publicatie van de tussen-/eindstand van de klassementen is telkens één dag na de wedstrijd. De tussen-/eindstand is te vinden op https://www.argoatletiek.nl/index.php?page=uitslagen_valc&sid=3