Skip to content

Vereniging

Wie zijn wij:

Wij zijn de Lopersvereniginggroenlo kort weg ook wel de LVG Groenlo genoemd.
De vereniging werd door een stel fanatieke hardlopers, die samen al meerdere keren samen trainden, op 18 februari 1987 opgericht. Het idee achter de oprichting van de Lopersvereniginggroenlo was dat deze fanatieke hardlopers hun passie en kennis voor het hardlopen wilde delen met anderen hardlopers. De eerste weken trainden men samen in één groep onder begeleiding van een ervaren trainer.

Maar door de gestage groei van het ledental en het niveau verschil werd men genoodzaakt om de lopers in meerdere groepen in te delen. Op dit moment trainen we dan ook in zes verschillende groepen. Deze zes groepen zijn weer onderverdeeld in twee recreanten groepen en vier prestatie gerichte groepen. Ook is er in de loop jaren een wandelgroep ontstaan waarin geblesseerde lopers toch in beweging konden blijven en daardoor een reden hadden om op onze gezellige vereniging te blijven komen.

De Lopersvereniginggroenlo organiseert voor zijn leden diverse interne lopen zoals de Treinloop, Kerkepadenloop, Romienenloop enz. enz. Verder organiseren wij ook twee externe lopen en wel de Kaak kanonsloop en de Scharenborg crosssloop. Sinds kort bieden wij ook voor onze Kaak kanonsloop een loop clinic aan voor lopers uit Groenlo en omgeving die geen lid zijn van de LVG maar die aan deze loop mee willen doen.

Een unicum van onze vereniging is wel dat wij de eerste vereniging waren die voor zijn leden kinderopvang regelde. Deze kinderopvang wordt door de leden zelf gerund. Al met al zijn wij een vereniging die er alles aan doet om zijn leden plezier in het hardlopen te geven maar waar ook gezelligheid centraal staat.

Voor meer informatie kun je terecht op deze site. Hier vindt u ook de email adressen van de bestuursleden.