Oproep: LVG-leden gevraagd voor praktijkbeoordeling trainers

Beste LVG leden,

Zoals bij de meeste leden inmiddels wel bekend is, zijn wij, Ursula, Lars, Kim en Edouard, bezig met de cursus Basis Looptrainer 3 van de Atletiekunie. De opleiding heeft tot doel zelfstandige trainers op te leiden. De opleiding is bedoeld voor trainers met ervaring die zelfstandig op een verantwoorde wijze een groep lopers/atleten training willen geven.

De cursus loopt inmiddels een aantal maanden en wordt zaterdag 13 april afgerond met een praktijkbeoordeling. Dit houdt in dat elke cursist een (deel van een) training moet geven aan ten minste 12 personen, die beoordeeld wordt door een beoordelaar van de Atletiekunie.

Kortom: we zijn op zoek naar jullie!

Wat kunnen jullie verwachten?

Omdat wij met z’n vieren zijn, hebben we alle vier 12 lopers nodig. Om het een beetje beheersbaar te houden, zijn de beoordelingen voor ons vieren verdeeld in 2 ronden, met een ruime pauze ertussen. Op deze manier kan je met de beoordeling van ronde 1 en ronde 3 mee lopen en kunnen we met minder lopers toe. Je hoeft niet in beide rondes mee te lopen, je mag ook alleen in ronde 1 of ronde 3 mee lopen.

De details:

 • Datum: zaterdag 13 april
 • Locatie: FBK Stadion, Kuipersdijk 46 in Hengelo OV
 • Tijden:
  • Ronde 1, Ursula en Lars: 09:30 – 10:25
  • Ronde 3, Kim en Edouard: 11:40 – 12:35

Een beoordelingsronde bestaat uit een planningsinterview van 10 minuten, een training van 30 minuten en een reflectie interview van 15 minuten. Voor jullie geldt de training van 30 minuten.

Het heeft onze voorkeur dat er in ieder geval een deel van de 12 lopers uit de ‘eigen’ groep komt:

 • Ursula: dinsdag groep 1
 • Lars: dinsdag groep 2
 • Kim: zondag groep 3
 • Edouard: dinsdag groep 3

Een mix van lopers is geen probleem. Maar (een deel van) de ‘eigen’ groep met bekende lopers geeft net wat vertrouwder training, zeker tijdens een beoordeling 🙂

Ben je enthousiast en wil je ons ondersteunen tijdens de praktijkbeoordeling, laat het ons weten! Stuur het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 25 maart een mailtje aan of of schrijf je naam op het formulier dat we op het bord in het clubgebouw hangen. Hoe eerder wij weten wie er mee kunnen lopen, hoe minder stress het ons van tevoren geeft. Als je er vragen over hebt, spreek ons dan gerust aan. Als je je opgeeft, dan sturen we je vooraf nog de laatste informatie voor de beoordeling.

Alvast bedankt!

Ursula, Lars, Kim en Edouard