Marathon Kopenhagen

Ik heb mij weleens afgevraagde wat mij bezielde dat ik mij voor de marathon in Kopenhagen heb ingeschreven, terwijl ik in oktober in Rotterdam ook al de marathon heb gelopen. Misschien enthousiasme?

Weer opnieuw in training. Wat pech tijdens de training; corona en een omgezwikte enkel tijdens een training van de club. Na rust genomen te hebben en weer de training opbouwen gingen we op donderdag 12 mei met de auto naar Kopenhagen. Dochterlief met vriend en Bert gingen mee als supporter. Beetje aanmoedigen tijdens een duurloop is toch wel prettig.

Vrijdag startnummer opgehaald, heel relax allemaal en door de stad gelopen, gegeten, gedronken. Alles goed te doen met de tram. Vrijdag was beetje een winderige natte dag.
Zaterdag opnieuw de stad in en start en finishpunt opgezocht. Wisten we meteen hoelang het ging duren vanaf het opstappunt tram en start marathon. Daarna lunchen met o.a. dochter en lekker in de zon gezeten. Zaterdagavond proberen te ontspannen en tv gekeken.
Startnummer vast op het hemdje vastgemaakt, kleren klaargelegd, wat eten voor onderweg.

Na best een redelijke nacht geslapen te hebben, vroeg uit de veren om een ontbijt te nuttigen en klaar te maken voor de start. Om 0800 vertrek met de trein en iets later overstappen naar de metro. Was al druk met heel veel hardlopers. Mooi op tijd voor de start van 0930 uur. Met best wel heavy muziek werden we opgezweept toen we stonden te wachten op het startsein. Geen Lee Towers aanwezig, maar zware heavy metal muziek.

We begonnen met lopen. Was aardig zonnig met wat wind. Aardige temperatuur. Werd wel warmer naarmate de ochtend vorderde en in midden in de stad lopen geeft ook veel warmte.
Bij de 10 km stonden al de meegebrachte supporters mij aan te moedigen met een spandoek. Veel toeschouwers onderweg, niet zoveel als in Rotterdam, maar genoeg om applaus te horen. Bij de 14, 18, 29, 40 en 42 km werd ik door de ‘aanhang’ toegeschreeuwd. Bij 41 km nog omhooglopen over een brug en daarna weer naar beneden, dat is nogal, ja, nogal zwaar. 42 km in zicht, eindelijk óver de 42 km en dan nog die 195 meter. Dat duurt best lang.
Dan is het toch erg fijn dat ik de finish heb gehaald zonder al te veel klachten, wel moe, maar zeker niet kapot. Goed verzorgde marathon, mooi parcours, veel drinkposten, eten en vernevelingsdouches i.v.m. de hitte. Lekker op het terras biertjes gedronken, nachos gegeten, burger en patat gehad. Moet de calorieën wel bijeten he. Heerlijk genoten van alles. Maandag weer naar huis met auto.

Was echt een leuke marathon. Alle voorbereidingen waren het waard!

Sybylla