LVG Corona Protocol

We willen perspectief bieden aan de leden door weer samen te kunnen hardlopen. De overheid heeft ons gevraagd welke mogelijkheden we zien om met ingang van 29 april het sporten voor leden en niet-leden te faciliteren. We richten ons eerst op de leden om te kijken hoe het werkt. Na evaluatie kunnen we kijken naar openstelling van onze activiteiten voor niet-leden.

We starten met één trainingsmoment, de zondagochtend. Leden moeten zich dan vooraf inschrijven zodat we weten hoeveel er komen. Via onderstaande link kan men aanmelden per groep met een max van 12 personen. Daarnaast is er een mogelijkheid dat men kan inschrijven op een reserve lijst. We bieden 7 groepen aan en maximaal 12 lopers excl trainer per groep. Bij de indeling wordt rekening gehouden met het loopniveau volgens de bestaande groepen recreanten A, B, prestatie A, B, C ,D en een wandelgroep. Inschrijven voor een zondagmorgentraining kan tot de vrijdagavond 23:59 uur ervoor.
De nieuwe inschrijving voor de week erop wordt op zondagmiddag om 12:00 uur geopend.

Iedere groep start vanaf een andere plek in Lievelde. Op onderstaand plattegrond wordt aangegeven welke groep vanaf waar start. De starttijd zal voor elke groep 9.00 uur zijn

Inschrijven trainingen

 

De vertrekplekken in Lievelde zijn:

Clubhuus voorkant Recreanten A
LOCO Recreanten B
Parkeerplaats ERIX Prestatie A
Kerk Prestatie B
Parkeerplaats voorkant station Prestatie C
Parkeerplaats achterkant station Prestatie D
De Barbier Wandelgroep

 

De auto/ fiets dient men te parkeren bij het vertrekpunt en niet zoals gewoonlijk allemaal bij het Clubhuus. Ook is het niet mogelijk om kleding of andere spullen op te bergen (i.v.m. hygiëne). Toiletfaciliteiten in het Clubhuus gaan we niet gebruiken.

Trainers geven op vrijwillige basis training. Het is aan hen zelf of ze in de corona crisis training willen geven. Als bestuur faciliteren we hen door extra mondkapjes en handschoenen en handgel te verstrekken voor in de trainersrugtas. Het blijft belangrijk dat iedere trainer altijd een telefoon bij zich heeft tijdens de trainingen.

De invulling van de training wordt op een wijze gedaan waarop anderhalve meter afstand tussen lopers en trainers onderling gewaarborgd is. Dit kan door bijv. aan beide kanten van de weg achter elkaar te lopen met voldoende afstand tussen de lopers of in een V-vorm.. Uiteraard is dit alleen mogelijk op rustige, verkeersluwe wegen.

We gaan de leden korte, duidelijke instructies* geven hoe de veiligheid en gezondheid van trainers en leden zoveel mogelijk gewaarborgd blijft, gebaseerd op de richtlijnen van RIVM/ Atletiekunie.

Trainers en leden spreken elkaar aan indien de richtlijnen niet opgevolgd worden. Indien blijkt dat de veiligheid van leden en/of trainers niet gewaarborgd kan blijven, kan de trainer ten allen tijden besluiten de training te stoppen en gezamenlijk terug te keren naar het vertrekpunt.

Als bestuur ondersteunen we de opstart op zondag en na een maand evalueren we de herstart. Indien mogelijk breiden we het dan uit. Op andere moment vinden er vooralsnog geen trainingen van LVG plaats.

Het streven is te starten  op zondag 7 juni , dan zal de eerste training ook zijn.

 

*Instructie voor leden

 • blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; of als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • sporters boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich in de openbare ruimte in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts;
 • houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar;
 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • ga voordat je naar de training vertrekt thuis naar het toilet. De toiletfaciliteiten in het Clubhuus zijn voor en na de training niet toegankelijk;
 • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
 • vermijd het aanraken van je gezicht;
 • schud geen handen;
 • kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis;
 • neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken;
 • parkeer je auto of fiets bij de voor jouw groep aangewezen vertrekplek;
 • kleding of andere spullen kunnen niet centraal opgeborgen worden, neem dit zo min mogelijk mee;