Examen van de cursus Basis Looptrainer 3 van de Atletiekunie

Op 13 april 2024 deden Kim Baack, Ursula Nales en Edouard van Oene het praktijkexamen van deze cursus. Lang verhaal kort: alle drie geslaagd!

Dit is een pittige cursus met zes zaterdagen les, het maken van een portfolio en als einde een les geven met voor- en nabespreking. Er gaat natuurlijk ook de nodige studietijd in zitten en soms hebben jullie gemerkt dat de cursisten na een LVG training nog een beoordelingsgesprek hadden in plaats van ontspannen koffie te drinken in de zaal in Lievelde.

Voor het praktijkexamen moet je een lesgroep van minstens twaalf personen hebben. Het is natuurlijk prettig als je zo’n les geeft aan mensen die je al kent en ook anders al training geeft. Een oproep van Edouard gaf gelukkig zo veel aanmeldingen dat er een stop werd ingesteld. Kennelijk vinden veel leden het een fijn idee om de trainers te kunnen steunen.

Het examen was in het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo. Nadat Edouard had uitgelegd hoe je je op een atletiekbaan gedraagt (daar komen LVGers niet zo vaak), werd het mooie weer aangezet en mijn groep kreeg van Sybylla een “warming up”.

De examens verliepen prima (behalve misschien een beetje stress bij de kanididaten). En zoals gezegd: de uitslagen waren positief. Het was een leuke en gezellige ochtend met een echte LVG tribune. Ook hebben diverse leden een PR op de 400m in het FBK stadion genoteerd, wetend dat zij de voetstappen van Femke Bol volgden.

Kim, Ursula en Edouard gefeliciteerd! En bedankt dat jullie de kwaliteit van de LVG trainingen mede zullen waarborgen.

Henk van Velden

fotos: Marian Meijlink