De LVG trainingen worden weer opgestart vanaf 20 mei 2021

LVG protocol

We starten de LVG trainingen weer op vanaf 20 mei 2021 op de zondagmorgen 9:00 uur, dinsdagavond 19:00 uur en de donderdagmorgen om 9:00 uur, met in achtneming van het corona protocol.

Iedere groep start vanaf een andere plek in Lievelde. Op onderstaande plattegrond wordt aangegeven welke groep vanaf waar start. Op donderdagochtend is het vertrek vanaf Clubhuus.

[table “30” not found /]

Het kan zijn dat je de afgelopen maanden niet veel gelopen hebt. De trainers houden hier rekening mee. De trainingen zullen een rustige opbouw hebben om overbelasting zoveel mogelijk te voorkomen.

De auto/ fiets dient men te parkeren bij het vertrekpunt en niet zoals gewoonlijk allemaal bij het Clubhuus. Ook is het niet mogelijk om kleding of andere spullen op te bergen (i.v.m. hygiëne). Toiletfaciliteiten in het Clubhuus gaan we niet gebruiken.

Trainers geven op vrijwillige basis training. Het is aan hen zelf of ze in de corona crisis training willen geven. Als bestuur faciliteren we hen door extra mondkapjes en handschoenen en handgel te verstrekken voor in de trainersrugtas. Het blijft belangrijk dat iedere trainer altijd een telefoon bij zich heeft tijdens de trainingen.

De invulling van de training wordt op een wijze gedaan waarop anderhalve meter afstand tussen lopers en trainers onderling gewaarborgd is. Dit kan door bijv. aan beide kanten van de weg achter elkaar te lopen met voldoende afstand tussen de lopers of in een V-vorm.. Uiteraard is dit alleen mogelijk op rustige, verkeersluwe wegen.

We gaan de leden korte, duidelijke instructies* geven hoe de veiligheid en gezondheid van trainers en leden zoveel mogelijk gewaarborgd blijft, gebaseerd op de richtlijnen van RIVM/ Atletiekunie.

Trainers en leden spreken elkaar aan indien de richtlijnen niet opgevolgd worden. Indien blijkt dat de veiligheid van leden en/of trainers niet gewaarborgd kan blijven, kan de trainer ten allen tijden besluiten de training te stoppen en gezamenlijk terug te keren naar het vertrekpunt.