Alles over de clinic voor de Kanonsloop

Update:
Heel veel enthousiaste lopers hebben zich aangemeld voor de clinic! De
inschrijving is zojuist gesloten. We willen de groepen niet te groot te
maken omdat we alle deelnemers voldoende en de juiste aandacht willen
geven tijdens de trainingen. Als je vragen of opmerkingen hebt, stuur
dan een mailtje naar .

 

– Wat is de clinic?

De clinic Kanonsloop is ooit ontstaan doordat er lopers waren die wilden oefenen voor de Kanonsloop, die elk jaar op de eerste zondag van oktober wordt gehouden door Lopersvereniging Groenlo. De organisatoren van de Kanonsloop zijn toen een clinic gestart met als doel om diverse groepen te trainen richting de Kanonsloop. De clinic wordt nog steeds georganiseerd vanuit de Lopersvereniging Groenlo, inmiddels door een aantal andere trainers. Het doel is grotendeels hetzelfde gebleven: lopers van verschillende niveaus voorbereiden op de Kanonsloop. Hoewel de deelname aan de Kanonsloop is inbegrepen bij de clinic, is het niet verplicht om de wedstrijd te lopen na afloop van de clinic. Het is voor veel lopers wél een mooie afsluiting van de clinic en voor beginnende lopers een vaak een overwinning!

– Wie kunnen er mee doen aan de clinic ( bijv. beginnend loper en ervaren loper)

Iedereen die wil of al kan hardlopen is welkom bij de clinic!

We delen de lopers in verschillende niveaus in en elke groep krijgt een bijpassend schema. Meestal zijn het 3 niveaus: een beginnersgroep voor mensen die nog echt moeten beginnen of maar beperkt hardloopervaring hebben, een middengroep voor de al wat meer ervaren loper en een gevorderde groep die bijvoorbeeld een snellere tijd of een langere afstand willen lopen. De eerste trainingsdag van de clinic bestaat uit een testloop zodat we de groepen kunnen indelen, meestal om het verschil tussen de 2e en de 3e groep te kunnen maken.

– Wat houden de trainingen in

We starten op donderdagavond 4 juli om 19:30 met de eerste van de 14 trainingen; de eerste training bestaat uit een kennismaking en vervolgens uit een testloop waarin we het niveau van de lopers gaan bepalen. Daarna trainen we elke donderdagavond tot en met donderdag 3 oktober, voorafgaand aan de Kanonsloop op zondag 6 oktober. De trainingen op donderdag bestaan voornamelijk uit loopscholing, gericht op looptechniek en blessurepreventie, en intervaltraining. We sluiten elke training af met koffie, thee en iets lekkers zodat er nog gelegenheid is om even na te praten. Alle lopers krijgen ook een schema mee waarmee ze thuis 1 of 2x per week zelf kunnen lopen, dat zijn voornamelijk duurlopen. Elke groep heeft een eigen schema, gebaseerd op het niveau waar ze zitten.

We trainen door in de zomerperiode, wat betekent ook dat er lopers zijn die niet alle trainingen aanwezig kunnen zijn. Met name beginnende lopers vinden dit wel spannend, want kan het doel van bijvoorbeeld 5 km dan wel gehaald worden? De ervaring leert dat dit prima kan, men kan best een training of 2 missen. De lopers kunnen tijdens hun afwezigheid ook de intervaltraining mee krijgen zodat ze in hun vakantie, als ze dat willen, het hele schema kunnen blijven doorlopen.

Geven jullie alleen trainingen op donderdagavond?

De clinic trainingen zijn op elke donderdagavond van 4 juli tot en met 3 oktober. De lopers kunnen met het schema dat ze mee krijgen de overige trainingen zelf uitvoeren. In de afgelopen jaren hebben we ook gezien dat lopers met elkaar afspreken om samen een training te doen, dat motiveert soms meer dan om alleen te gaan lopen. De cliniclopers mogen ook aan de reguliere trainingen op zondagochtend en dinsdagavond van de Lopersvereniging deelnemen; als ze dat van tevoren even aangeven, dan zorgen de trainers dat ze opgevangen worden.