Pfixx Solar Montferland Run

De Pfixx Solar Montferland Run is een aantrekkelijke en sfeervolle hardloopwedstrijd van 15 kilometer, met start en finish in het pittoreske ’s-Heerenberg. De deelnemers lopen door het heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland en doen onderweg de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam aan. Het parcours heeft uitdagende klimmetjes én wordt beschouwd als één van de mooiste wedstrijden van Nederland.

Dit maakt de Pfixx Solar Montferland Run tot een populaire hardloopwedstrijd in Nederland. Maar er is meer waardoor deze race door de liefhebbers als ‘aantrekkelijk’ en ‘bijzonder’ wordt ervaren. De Pfixx Solar Montferland Run is namelijk een overzichtelijk evenement (er doen maximaal 3000 hardlopers mee), heeft een gedegen organisatie en wordt jaarlijks enthousiast beleefd door de vele toeschouwers langs het parcours, in zowel ’s-Heerenberg als de omliggende dorpen. Dat verklaart waarom zowel
recreatieve hardlopers als (inter)nationale topatleten ná afloop van een ‘unieke ervaring’ spreken.

Montferlandrun

Ook de media (zowel de regionale en landelijke dagbladen als radio en televisie) heeft de Run inmiddels ‘ontdekt’ en omarmd. Dat komt vooral door de deelname van zowel nationaal als internationaal bekende atleten. Zo leidde in 2005 de komst van Khalid Khannouchi (voormalig wereld-recordhouder op de marathon) tot het bezoek van een cameraploeg van NOS Studio Sport aan ‘s-Heerenberg.
En in de edities daarna besteedde de NOS ruim aandacht aan de Pfixx Solar Montferland Run. In 2007 waren er maar liefst 5 cameraploegen aanwezig om de verrichtingen van o.a. loopfenomeen Haile Gebrselassie vast te leggen.