Noorder Rondrit Estafette 2019

Op zaterdag 1 juni a.s. zal groep D van LVG gaan deelnemen aan de 1e editie van de Noorder Rondrit Estafette 2019. Deze hardloopestafette voor teams gaat over een afstand van 156 kilometer met start en finish in Slochteren (Groningen). De Noorderrondrit hardloop estafette volgt nagenoeg de route van de beroemde schaatstocht ‘Noorder Rondrit’.

Deze schaatsklassieker is een tocht van 150 kilometer en werd voor het eerst gehouden in januari 1940 en voor het laatst in 1997. Na de Elfstedentocht is dit de zwaarste schaatstocht die er in Nederland wordt gereden. De hardlooproute leidt de deelnemers langs de mooiste stukjes Maren gebied in de provincie Groningen. De lopers zullen onder andere een houten vlonder pad van 750 meter lengte ( ‘Knuppelpad’) dwars door het moeras van ’t Roegwold moeten afleggen.

Na deelname aan de 420 kilometer lange estafetteloop ‘Den Helder-Maastricht’ in 2016 en 2017 ( respectievelijk 3e plaats en 1e plaats) is dit de nieuwe uitdaging voor groep D. Twee teams van elk 6 personen zullen afwisselend een kilometer moeten lopen afgewisseld met fietsen. Een prettige bijkomstigheid is dat het ( gesponsorde) elektrische fietsen zijn! In totaal zullen alle deelnemers 26 keer 1 kilometer hardlopen plus daarbij een aantal fietskilometers moeten afleggen. Al wekenlang wordt hierop specifiek getraind via een daarvoor opgesteld trainingsprogramma van Doné Nienhuis.

De volgende lopers reizen op 1 juni in alle vroegte af met de beide bussen van Ueffing Autoverhuur naar Slochteren; Maria Weenink, Nicole Hofman, Niek Meekes. Paul Meekes, Tonny klein Gebbink, Christian Reinders, Peter te Focht, Peter Buiting, Gerton Prinsen, Jozo Vulic, Marcel Elsinghorst en Wilfried van Vuuren. Teamcaptains zijn Robert de Boer en Emiel Koster.

We hopen op een mooie dag met lekker weer en dat we een goede prestatie kunnen neerzetten met z’n allen!

Wilfried van Vuren