Koopman Bergrun

De Koopman Bergrun van Archeus gaat ook dit jaar voor alle hardlopers een ‘hoogtepunt’ worden. En net als twee voorgaande jaren is de wedstrijd op de zondagmorgen. De hardloopwedstrijd over de voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg is op zondag 6 augustus 2017.

Wim Lievestro van het organisatieteam legt de wijziging uit: “In 2014 hebben we een nieuwe afstand, de 3,1 km over twee ronden, toegevoegd aan de Bergrun. Maar dat was tegelijkertijd met de jeugdafstand (t/m 12 jaar) van 1,6 km. Toen liepen jonge en oudere hardlopers te veel door elkaar. We willen alle afstanden dezelfde aandacht geven.”

Dit jaar is alweer de vijftiende editie van de uitdagende zomeravondloop die met de komst van hoofdsponsor Koopman in 2013 is omgedoopt tot Koopman Bergrun. Ook dit jaar zullen start en finish bovenop de berg plaatsvinden.

De unieke loop achter vrijetijdsmarkt Obelink, biedt een prachtig uitzicht aan lopers en toeschouwers. Het selectieve parcours zorgt er wel voor dat deelnemers, zeker die van de 7,6 km, voldoende getraind moeten zijn, in verband met de pittige klimmetjes op de hoogste en steilste heuvel van Winterswijk.

Start*
De 1,6 km start om 10.30 uur. De deelnemers van de 3,1 km starten om 10.45 uur. De langste afstand,7,6 km, begint om 11.30 uur.

Kosten*
1,6 km en 3,1 km € 2,50 bij voorinschrijving en € 3,00 ter plaatse. Jeugd tot 12 jaar gratis.
7,6 km € 4,00 bij voorinschrijving en € 5,00 ter plaatse.

De voorinschrijving (t/m zaterdagavond 5 augustus, 20.00 uur) is vanaf 22 juni mogelijk. Na-inschrijven kan tot een half uur voor de starttijd van de betreffende afstand.
Jeugd t/m 12 jaar kan gratis mee doen en hoeft zich niet in te schrijven via uitslagen.nl. Zij kunnen zich ter plaatse tot uiterlijk een half uur voor de aanvang van de start van de 1,6 km aanmelden!

Overige informatie
Parkeergelegenheid direct naast het parcours. Bewegwijzering en toegang vanaf de Misterweg. Er is géén omkleed gelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet.

Het parcours
Alle lopers starten en finishen boven op de berg. De jeugd loopt één ronde, dus ook één beklimming. De deelnemers van de korte bergrun finishen na twee rondes. De klimgeiten van de 7,6 km beklimmen de berg vijf keer!

Laat vrienden en kennissen ook weten dat je mee doet! Nodig ze uit voor deelname of om te komen aanmoedigen.