Den Helder – Maastrichtloop 2017

Deelname van groep D Den Helder – Maastrichtloop 2017

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2016 zijn we ons weer aan het voorbereiden voor onze tweede keer deelname aan de mooiste en langste estafetteloop die Nederland kent. Een loop van 420 km dwars door Nederland. De start is in Den Helder en dan volgt er een schitterende route die via het Noord-Hollandse duingebied, langs de Utrechtse Vecht, de Linge, de Brabantse Peel, het Maasdal, over een paar pittige heuvels, die u wellicht kent van de Amstel-Goldrace, naar de Maaspromenade te Maastricht voert.

De voorbereidingen zijn begonnen met 14 lopers waar we deze tocht mee willen voltooien; te weten Maria Weenink, Nicole Hoffman, Dorien Sonderen, Gerton Prinsen, Peter Buiting, Marcel Elsinghorst, Rob vd Donk, Robert de Boer, Paul Meekes, Johan de Heer, Christian Reinders, Tonny kl. Gebbink, Peter te Focht en Wilfried van Vuuren.

Deze club zal met de begeleiders Robert Berendsen, René Weenink, Emiel Koster en Jos Andringa op vrjjdag 19 mei a.s. afreizen vanuit Groenlo naar Den Helder. Daar gaan wij in de vroege ochtend van vrijdag op zaterdag van start voor de estafetteloop van Den Helder naar Maastricht. Vanuit de kop van Noord-Holland zullen wij dus een afstand moeten overbruggen van 420 kilometer die uiteindelijk zal moeten leiden naar de finish op de Maasboulevard in Maastricht.
Na het succes van vorig jaar met een uiteindelijk verdienstelijke derde plek trachten we dit jaar nog een stap te maken en meer uit ons zelf te halen. We smeden nu een plan om als groep nog effectiever en wellicht sneller te kunnen gaan lopen. Diverse schema’s worden nu uitgewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Doné Nienhuis heeft wederom een uitgebalanceerd trainingschema in elkaar gezet waarbij we minutieus naar onze topvorm begeleid worden. Heel blijven en goed op elkaar letten is nu zeker ons devies. Gezamenlijk en verstandig na dit evenement toe trainen is het doel. De gebruikelijke trainingen binnen de LVG van groep D staan vanaf februari 2017 dan ook in het teken van voorbereiding op deze estafetteloop.
Om deze monstertocht te veraangenamen hebben we de beschikking over 2 bussen. 1 kleine bus zal worden gebruikt voor de groep die moet lopen, voor de andere groep die rust heeft hebben we de beschikking over een ”superbus”. Deze oude GSM bus is eigendom van een groep gepensioneerde vrienden (“De Bofkonten”) welke door hen is omgebouwd tot een luxe kampeerbus. Deze superbus is voorzien van meerdere slaapplekken (9), een keukentje, chemisch toilet, zithoek en tafel met stoelen, etc.

Ons eigen sportieve uitdaging gaf ons al in 2016 onze inspiratie en is wederom onze inzet. De organisatie van deze loop heeft zich gekoppeld aan twee goede doelen en door deel te nemen hopen zij dat deelnemende teams ook een sponsor bedrag mee nemen voor Kika en Mappa Mondo. Mappa Mondo is het Italiaanse woord voor wereldkaart, Het betreft een organisatie van gezinsvervangende huizen voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Mappa Mondo is een stip op de wereldkaart, maar voor kinderen met bijvoorbeeld leukemie, aids of kanker een complete wereld.

KiKa

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland:

Als lopers betalen we het weekend zelf en door middel van sponsoring kunnen we het geld reserveren om over te dragen aan het goede doel. We hopen natuurlijk dat we veel geld binnen halen en wij zullen ons steentje er ook zeker weer aan bijdragen. Om alles in goede banen te leidden zijn ook dit jaar Peter te Focht, Wilfried van Vuuren, Christian Reinders en Tonny klein Gebbink belast met de organisatie. Erg verheugd zijn we dan ook dat we tot nu toe al een aantal sponsoren hebben kunnen strikken. Wissink bakkerij heeft net zoals Beukenhorst koffie al weer toegezegd. Hotel Café Restaurant Prinsen sponsort ons het ontbijt zodat we vol energie aan onze tocht kunnen starten. En voor de nodige vitamines sponsort City Post Winterswijk ons het fruit. Heel erg trots zijn we dat Chiel Meekes van Chiel Meekes Handelsonderneming dit jaar onze hoofdsponsor is geworden en we door zijn toedoen de hele reis kunnen gaan afleggen en we comfortabel met twee bussen kunnen reizen. Als u dit initiatief ook wil ondersteunen kan dat door een donatie te doen. Deze mag overgemaakt worden op rek nr NL- 55RABO0117300098 van de lopervereniging o.v.v. uw (bedrijfs) naam o.v.v. donatie DHM 2017.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden over onze uitdaging, dan kun je alvast wat meer info verkrijgen op de site van deze loop via onderstaande link; http://www.denhelder-maastrichtloop.nl/
Onze verrichtingen etcetera zijn te volgen op ons FB account ‘LVG estafette groep Den Helder Maastricht loop‘. Tijdens de loop zullen we door berichten etc goed te volgen zijn.
In de aankomende periode zult U ongetwijfeld meer van ons horen. Schiet ons gerust aan over hoe we deze estafette vorm willen gaan geven. We zullen je met enthousiasme te woord staan…..

Nou, jullie lezen het, we staan vlak voor weer een geweldige sportieve uitdaging. Tot nu toe zit alles nog mee. We hebben er zin in en een ieder is (bijna) blessurevrij.
Het is te hopen dat dit zo nog een paar maanden blijft!

Het aftellen kan beginnen ……..