GUV Zomeravondloop

Op dinsdag 27 juni a.s. vindt de 2e etappe plaats van de serie zomeravondlopen, die AVA`70 dit jaar op de wedstrijdkalender heeft staan. De GUV Zomeravondloop bestaat al vele jaren en is voor veel atleten een mooie test om te zien hoe het met de vorm en conditie gesteld is, vlak voor de vakantieperiode. Dit geldt natuurlijk voor hardlopers, maar ook voor voetballers, volleyballers, wielrenners, motorcrossers en bowlers.

Om 19.00 uur valt het startschot voor de kinderen tot en met 9 jaar, die 1000 meter op de baan, dus ruim 3 rondjes, afleggen en dat is al een ervaring op zich met alle toeschouwers die de jonge talenten aanmoedigen. Een kwartier later is het de beurt aan de jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar, die een parcours lopen met een lengte van 2 kilometer. Zij verlaten de baan en gaan richting het Walfortbos, om na het draaipunt dezelfde route terug te lopen naar de finish. Tegen het einde nog even de tunnel omhoog en dan op de baan richting de finish.

Er zal ongetwijfeld een groot peloton atleten en atletes uit de gehele regio om 19.45 uur aan de start staan bij het laatste programma-onderdeel, de 5 en 10 kilometer. Een prachtige route wacht de deelnemers in het Aaltense buitengebied met verharde wegen, zand- en bospaden. De 5-kilometerlopers zullen in de omgeving van het Walfort de bossen doorkruisen, terwijl de langere afstand een lus richting het Haartse grondgebied maakt.

Voorinschrijving voor de GUV Zomeravondrun is al mogelijk via de site: www.ava70.nl. Op de wedstrijddag is inschrijving mogelijk in het clubhuis van AVA`70 vanaf 18.15 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. De inschrijfkosten bedragen voor deelname aan de 1 en 2 kilometer € 3,00 en bij de 5 en 10 kilometer € 5,00.

Voor alle deelnemers is er na afloop een mooie herinnering. Daarna zijn er bij de jeugdlopen bekers voor de eerste drie aankomende jongens en meisjes. De snelste atleten op de 5 en 10-kilometer ontvangen een waardebon.

Parcours 5km Parcours 10km

Helpt u de organisatie mee en schrijft u zich voor in, via deze link